facebooktwitterGoogle+youtube

Excel 2003

Excel 2010

Excel 2010 is digitaal reken programma waarmee u cijfers kunt rangschikken en calculeren. Deze kunt u daarna in tabellen en grafieken vormgeven.
Daarnaast kunt u nog veel meer met excel zoals, lijsten maken, een adressenbestand bijhouden en ordenen en kalenders maken.

Sinds dat Microsoft met Excel op de markt kwam is het èèn van de meest uitgebreide rekenprogramma's ter wereld die in eerste instantie alleen door de zakenwereld gebruikt werd. Tegenwoordig is Excel zo gemaakt dat zelfs de visboer zijn eigen boekhouding kan verwerken en bijhouden. De thuisblijf moeder een receptenboek op alfabetische volgorde kan maken en de kinderen die naar school gaan hun cijferlijst up to date kunnen houden.

Mogelijkheden met excel

Doordat Excel zoveel mogelijkheden biedt, kunt u verschillende doelen bereiken zoals:

  • Boekhouden: Hiermee kunt u de calculatie formules van Excel gebruiken door bijvoorbeeld een beeld te krijgen van u verdiensten, of een overzicht maken van de in- en verkooplijsten.
  • Planning: Het maken van planningen voor op het werk, huiswerkschema`s, doelstellingen die gerealiseerd moeten worden en agenda planning.
  • Bijhouden van gegevens: U kunt een adressenbestand, uw vakantie uren, of een inboedellijst bijhouden
  • Kalenders: Excel is bijzonder geschikt voor het maken van allerlei kalenders. Bijvoorbeeld fiscale kalenders, commerciële kalenders maar ook verjaardagskalenders of een vakantiekalender voor het schooljaar.

Cursus Excel

Indien u op zoek bent naar een cursus Excel dan hebben wij voor u een aantal handige cursussen en trainingen voor u beschikbaar.

Meer informatie aanvragen over een cursus excel

Excel

Excel is een rekenblad-programma (spreadsheet) en onderdeel van het kantoorsoftwarepakket Office en is beschikbaar voor Windows en de Mac.
Op beide besturingssystemen is Excel marktleider van deze specialistische software.

Om duidelijker te maken dat het een onderdeel is van de Microsoft Office-suite wordt het programma vanaf Excel 2003 Microsoft Office Excel genoemd.
Daarvoor heette het programma Excel.

Mogelijkheden met Excel

Excel heeft rekenbladen waarin gegevens kunnen worden bewerkt en opgeslagen.
Het programma kan heel veel verschillende bewerkingen op efficiënte wijze uitvoeren.
Een aantal mogelijkheden met Excel zijn:

  • Maken berekeningen (denk aan bedrijfsadministratieve doeleinden)
  • Bijhouden van adressenlijsten, urenstatistieken (denk aan een projectadministratie)
  • Maken van grafieken en modellen (denk aan het presenteren van de jaarcijfers)

Functies

In de loop der tijd zijn er steeds meer functies toegevoegd aan het rekenprogramma.
Naast dat Excel belangrijke functies met betrekking tot rekenen en formules heeft, staat het programma bekend om de grafische vormgeving van de gegevens zoals celopmaak en lettertypes.
De belangrijkste functie van Excel is toch wel de 'intelligent cell recomputation'-techniek.
Hierbij worden, indien gegevens in cellen worden gewijzigd, alleen die cellen automatisch herberekend die afhankelijk van deze gegevens zijn.
Vroeger werden de berekeningen juist in alle cellen opnieuw berekend.

Cursus Excel

Inidien u op zoek bent naar een cursus excel dan hebben wij voor u op maat gemaakte cursussen en trainingen beschikbaar voor bijna alle versies van Excel. Werkt u nog met een ouder versie van Excel en wilt u gebruik maken van alle nieuwe mogelijkheden en functionaliteiten? Start dan vandaag nog met Quick Migration. Om met de hele afdeling of het hele bedrijf in één keer wegwijs te worden met Excel, kunt u het beste kiezen voor een incompany groepstraining.

Meer informatie aanvragen over een Cursus Excel

Cursus Excel 2010

Met onze cursus Excel 2010 leert u efficiënt werken met het meest gebruikte spreadsheetprogramma ter wereld.
Een juiste keuze, want bij steeds meer banen in het bedrijfsleven is kennis van dit programma een vereiste.
Excel is een programma met heel veel mogelijkheden zoals het maken van grafieken, spreadsheets, budgetten, diagrammen en formulieren.
Na het volgen van de cursus bent u onder andere in staat om een simpele boekhouding aan te leggen, een planning te maken en gegevens te verwerken in een spreadsheet.
U kunt de cursus één op één volgen of er voor kiezen om deze in een groepstraining bij u op kantoor te volgen. Dit beperkt de reistijd en zorgt er tevens voor dat u al het geleerde direct in de praktijk toe kunt passen.

Stel zelf uw eigen cursus Excel 2010 samen

Stel nu zelf uw eigen cursus samen en leer precies datgene wat u in de praktijk nodig heeft.
Laat met Office à la Carte een persoonlijk opleidingsprogramma samenstellen uitgaande van uw voorkennis en het doel waarvoor u Excel gebruikt.

Indien u reeds met Excel werkt, maar graag gebruik wilt maken van alle nieuwe mogelijkheden in de laatste versies, dan kunt u het beste kiezen voor Quick Migration.
Hiermee leert u in een korte online training werken met de nieuwe functies waar u tijdens uw werk het meeste voordeel van heeft.

Migreert u met het hele bedrijf naar de laatste versie van Office? Gebruik dan ons handige LMS en breng al uw personeel op de hoogte van het te volgen opleidingstraject binnen uw organisatie.

Meer informatie aanvragen over de cursus Excel 2010

Meer artikelen...