facebooktwitterGoogle+youtube

PowerPoint

PowerPoint is een onderdeel van Office en wordt geproduceerd door Microsoft.
Om nadruk te leggen op het feit dat het een programma is van de Microsoft Office suite word vanaf PowerPoint 2003 het programma Microsoft Office PowerPoint genoemd.
Daarvoor heette het programma PowerPoint.

Mogelijkheden met PowerPoint

Met PowerPoint kunnen op een heel makkelijke manier presentaties gemaakt worden die uit verscheidene dia's bestaan.
Vanaf PowerPoint 2007 is het mogelijk om animaties en geluiden toe te voegen aan de presentaties. Denk hierbij onder andere aan:

  • Vervagende teksten
  • Schuivende teksten
  • Spraak toevoegen
  • Muziek toevoegen

Men kan per dia verwijzen naar andere filmpjes en presentaties middels hyperlinks. Dit kan van pas komen indien er veel foto's in de presentaties worden gebruikt zoals vakantiefoto's.
Het grote voordeel hiervan is, is dat er dan makkelijker en sneller kan worden genavigeerd naar de juiste dia.

Toepassingen

Vanaf PowerPoint 2003 is het mogelijk om de presentatie in een formaat op te slaan dat er voor zorgt dat de animatie of presentatie direct wordt gestart in de viewer als deze wordt uitgevoerd.
Doordat de presenatie zelfstartend is en in zijn eigen viewer wordt geopend, kan de presentatie bijvoorbeeld op een cd worden gebrand en op een willekeurige pc worden afgespeeld zonder dat PowerPoint op die pc staat geinstalleerd.
Zo kunnen er presentaties middels een beamer worden weergegeven op een scherm tijdens bijvoorbeeld presentaties, vergaderingen en trainingen.

Cursus Powerpoint

Als u op zoek bent naar een cursus PowerPoint dan hebben wij voor bijna alle versies van PowerPoint op maat gemaakte cursussen en trainingen beschikbaar. Werkt u nog met een ouder versie van PowerPoint en wilt u gebruik maken van alle nieuwe mogelijkheden en functionaliteiten? Start dan vandaag nog met Quick Migration. Met Office à la Carte kunt u een compleet opleidingsprogramma samen laten stellen uitgaande van het doel en de individuele voorkennis.

Meer informatie aanvragen over een Cursus PowerPoint