facebooktwitterGoogle+youtube

PowerPoint 2003

PowerPoint 2007

Powerpoint 2007 is in deze versie een stuk vooruit gegaan in het optimaliseren voor het maken van uw eigen presentatie. Door middel van het uitbreiden van de verschillende speciale functies lijkt het alsof een professional de presentatie gemaakt heeft.

Powerpoint is de ideale manier om in een korte tijd, zonder al te veel ervaring een prima presentatie te geven.

Cursus PowerPoint

Indien u op zoek bent naar een cursus PowerPoint dan hebben wij voor u een aantal handige cursussen en trainingen voor u beschikbaar.

Meer informatie aanvragen over een cursus powerpoint

PowerPoint 2010

PowerPoint 2010 is de laatste nieuwe versie van PowerPoint. Deze versie heeft weer een diversiteit aan nieuwe handige functies. Om de toegankelijkheid van een groot aantal functies te verbeteren is het programma volledig opnieuw ingedeeld.
Door al deze veranderingen lijkt het alsof uw eigen presentatie door een professional is gemaakt.

Microsoft heeft aan veel uitbreiding en optimalisatie gedaan. Zo kunt u uw dia's een aangpaste indeling geven, effecten zijn vernieuwd en verbeterd, er zijn nieuwe SmartArt afbeeldingen en tabellen en diagrammen zijn verbeterd.

Kortom Powerpoint is het ideale programma om in een zéér korte tijd, zonder al te veel ervaring een prima presentatie te maken en te geven.

Sneltoetsen

Net als in andere Office programma's heeft Powerpoint een aantal handige sneltoetsen:

 • CTRL+SHIFT+F = Wijzig het lettertype
 • CTRL+SHIFT+P = Wijzig de grootte van de letters
 • CTRL+SHIFT+> = Vergroot het lettertype
 • CTRL+SHIFT+< = Verklein het lettertype
 • CTRL+T = Toont het lettertype scherm. Hierin kun je alle opmaak van de tekst wijzigen
 • SHIFT+F3 = Wijzig de tekst in hoofd- en kleine letters
 • CTRL+B = Geef tekst weer in vet
 • CTRL+U = Geef tekst onderstreept weer
 • CTRL+I = Geef tekst schuin weer
 • CTRL+= = Verander tekst in subscript
 • CTRL+SHIFT++ = Verander tekst in superscript
 • CTRL+SPACE = Verwijder het handmatig toegevoegde tekstformat, zoals subscript en superscript
 • CTRL+SHIFT+C = Kopieer de opmaak
 • CTRL+SHIFT+V = Plak de opmaak
 • CTRL+E = Centreer de alinea/tekst
 • CTRL+J = Uitvullen van een alinea/tekst
 • CTRL+L = Links uitlijnen van een alinea/tekst
 • CTRL+R = Rechts uitlijnen van een alinea/tekst

Cursus PowerPoint

Indien u op zoek bent naar een cursus PowerPoint dan hebben wij voor u een aantal handige cursussen en trainingen voor u beschikbaar.

Meer informatie aanvragen over een cursus powerpoint

PowerPoint

PowerPoint is een onderdeel van Office en wordt geproduceerd door Microsoft.
Om nadruk te leggen op het feit dat het een programma is van de Microsoft Office suite word vanaf PowerPoint 2003 het programma Microsoft Office PowerPoint genoemd.
Daarvoor heette het programma PowerPoint.

Mogelijkheden met PowerPoint

Met PowerPoint kunnen op een heel makkelijke manier presentaties gemaakt worden die uit verscheidene dia's bestaan.
Vanaf PowerPoint 2007 is het mogelijk om animaties en geluiden toe te voegen aan de presentaties. Denk hierbij onder andere aan:

 • Vervagende teksten
 • Schuivende teksten
 • Spraak toevoegen
 • Muziek toevoegen

Men kan per dia verwijzen naar andere filmpjes en presentaties middels hyperlinks. Dit kan van pas komen indien er veel foto's in de presentaties worden gebruikt zoals vakantiefoto's.
Het grote voordeel hiervan is, is dat er dan makkelijker en sneller kan worden genavigeerd naar de juiste dia.

Toepassingen

Vanaf PowerPoint 2003 is het mogelijk om de presentatie in een formaat op te slaan dat er voor zorgt dat de animatie of presentatie direct wordt gestart in de viewer als deze wordt uitgevoerd.
Doordat de presenatie zelfstartend is en in zijn eigen viewer wordt geopend, kan de presentatie bijvoorbeeld op een cd worden gebrand en op een willekeurige pc worden afgespeeld zonder dat PowerPoint op die pc staat geinstalleerd.
Zo kunnen er presentaties middels een beamer worden weergegeven op een scherm tijdens bijvoorbeeld presentaties, vergaderingen en trainingen.

Cursus Powerpoint

Als u op zoek bent naar een cursus PowerPoint dan hebben wij voor bijna alle versies van PowerPoint op maat gemaakte cursussen en trainingen beschikbaar. Werkt u nog met een ouder versie van PowerPoint en wilt u gebruik maken van alle nieuwe mogelijkheden en functionaliteiten? Start dan vandaag nog met Quick Migration. Met Office à la Carte kunt u een compleet opleidingsprogramma samen laten stellen uitgaande van het doel en de individuele voorkennis.

Meer informatie aanvragen over een Cursus PowerPoint

Cursus Powerpoint 2010

Met onze unieke cursus PowerPoint 2010 leert u hoe u binnen een mum van tijd mooie dia's maakt en hoe u deze omzet tot een handige presentatie.
U leert werken met afbeeldingen en teksten en wij laten u zien hoe u grafieken, illustraties en animaties overzichtelijk kunt weergeven.
Na het volgen van deze cursus is het maken van professioneel uitzeinde presentaties een fluitje van een cent!
PowerPoint wordt steeds vaker gebruikt in het bedrijfsleven en als u vaak presentaties moet geven dan is het raadzaam deze cursus te volgen.

Stel zelf uw cursus Powerpoint 2010 samen

Door zelf uw cursus samen te stellen, of deze door ons op maat te laten maken, kunt u precies de onderwerpen behandelen welke u nodig heeft in de dagelijkse praktijk.
De cursus kan één op één worden gegeven of in een groepstraining. Er wordt dan bekeken wat de individuele voorkennis is en het doel waarvoor u de cursus wilt gaan gebruiken.

Werkt u al met PowerPoint en wilt u op een handige en snelle manier leren werken met de laatste versie? Gebruik dan de online training What's New en leer de theoretische en praktische achtergrond in praktijk te brengen door lezen, doen en oefenen.

Middels OfficeContent heben wij een compleet digitaal naslagwerk online staan waar u alle informatie met betrekking tot Office gegeroepeerd op functieniveau kunt terugvinden. Deze studieportal gebaseerd op community-leren kunt u gebruiken om slim en efficiënt met de programma's van Office te leren werken.

Meer informatie aanvragen over de cursus PowerPoint 2010

Meer artikelen...