facebooktwitterGoogle+youtube

 • Home
 • Digitaal Archiveren

Digitaal Archiveren

In de cursus Digitaal Archiveren leert u hoe u samen met uw collega’s een voor iedereen overzichtelijke indeling ontwerpt voor zowel het digitale als het papieren archief.
Het opslaan en terug vinden van uw documenten wordt een fluitje van een cent met deze cursus!

Inhoud van de cursus Digitaal Archiveren

In deze cursus bieden wij u:

 • Veel manieren voor het managen van uw documenten
 • Welke informatie dient waar bewaard te worden?
 • Advies over vernietigingstermijnen en bewaartermijnen
 • Een manier van werken voor eenduidige classificatie
 • Adviezen zodat uw documenten over 10 jaar nog raadpleegbaar zijn
 • Wat bewaren en hoe?
  Document management en een persoonlijke checklist hoe om te gaan met e‑mails en documenten. Vervolgens krijgt u een workshop in groepjes waar u moet beslissen hoe lang u en in welke vorm u documenten gaat bewaren en archiveren.
 • Classificeren
  Aan de hand van een lijst met 50 onderwerpen die voorkomen in het archief van een willekeurige organisatie maakt u in deze workshop groepsgewijs een classificatie. Met de tips en technieken die u in deze workshop leert is het maken van uw eigen mappenindeling een fluitje van een cent!

Tips & Trucs

Na elke workshop krijgt u steeds een aantal digitaal archiveren tips en trucs die u onmiddellijk kunt toepassen in uw werk. De slimme toepassingen van bestaande hulpmiddelen maken uw werk efficiënter en leuker om te doen.

Workshop en coaching op de werkplek

Op basis van onze ervaring èn in overleg met u wordt de specifieke inhoud van de workshop bepaald. In de workshop leert u de principes en de technieken. In de daarop volgende coaching-sessie op de werkplek gaat u met uw eigen materie aan de slag. U leert precies wat u nodig heeft en past het meteen in de praktijk toe. De workshop en coaching worden in-company verzorgd.

Coaches & Trainers

De coaches, trainers en consultants zijn professionals op het gebied van optimaliseren van administratieve en management processen.
Voorts blijkt uit talloze (opvraagbare) evaluaties van workshops en trainingen dat zij over uitstekende didactische kwaliteiten beschikken.
Niet alleen een vanzelfsprekende theoretische bagage, maar ook vele praktische tips & trucs vormen een vertrekpunt van de dienstverlening.

Combinaties

Deze workshop kan worden gecombineerd met:Meer informatie aanvragen over de workshop Digitaal Archiveren